2023 04 25 Informacija dėl „naujo paramos žiniasklaidai modelio“

Balandžio 25 d. Lietuvos Respublikos Seimas po pakartotinio balsavimo priėmė Visuomenės informavimo įstatymo 27 str. ir 28 str. pakeitimus. Jei pakeitimai įsigalios, tai artimiausiu metu bus steigiamas naujas Medijų rėmimo fondas, bus priimtos naujos konkursų organizavimo taisyklės ir 2024 metams paramos konkursą skelbs ir organizuos jau šis naujasis fondas. Tikėtina, kad Seimas, priimdamas 2024 m. valstybės biudžeto rodiklių įstatymą, naujam fondui ar Kultūros ministerijai skirs asignavimus viešosios informacijos rengėjų projektams remti.

Iki 2023 m. pabaigos Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas toliau vykdys savo funkcijas – šių metų projektų finansavimą ir priežiūrą.

Dalis Fondo dalininkų (žiniasklaidos asociacijos) nutarė remti Seimo valdančiosios daugumos sumanymą steigti naują fondą, pašalinant iš jo meno kūrėjų sąjungas. „Naujajame modelyje“ didelę įtaką turės Kultūros ministerija. Ateitis parodys, kokiu mastu naujasis Medijų rėmimo fondas liks nepriklausomas ir ar jis bus neutralus 2024 m. rinkimų metu. Apie problemas, kurios gali kilti įgyvendinant „naująjį modelį“ galite plačiau susipažinti iš SRTRF direktoriaus publikacijos.

SRTRF administracijos informacija

Mūsų draugai